0.4 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 15:06
No menu items!

Ponta, la lansarea eurocandidaţilor PSD-UNPR-PC: Dacă credeţi că trebuie să fiu candidat la Preşedinţie, voi fi

spot_img

Victor-Ponta_SZ

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la lansarea eurocandidaţilor alianţei PSD-UNPR-PC la europarlamentare, că alianţa va fi câştigătoare inclusiv în noiembrie 2014. Ponta a precizat: “Dacă consideraţi că trebuie să fiu candidat la Preşedinţie, bineînţeles că voi fi”.

Vreau să nu plecaţi acasă fără convingerea că eu, Victor Viorel Ponta – cum îi place să spună, şi sunt mândru – ştiu foarte bine şi foarte clar ce avem de făcut până pe 16 noiembrie şi după 16 noiembrie. (…)V-am spus şi v-o spun, în 2004, 2009, am luptat cu toate puterile mele ca Băsescu să nu ajungă preşedintele României.

Victor Ponta

premier, preşedinte PSD

Potrivit lui Ponta, preşedintele României nu va fi şi nu trebuie să fie nici preşedintele PSD, PC, UNPR sau PPDD. “Eu cred cu adevărat că împreună cu dumneavoastră vom găsi acel preşedinte şi îl vom sprijini. Voi fi în prima linie a acestei bătălii. De data aceasta, cred că voi câştiga, de data aceasta, cred că vom câştiga. Dacă veţi considera că eu trebuie să fiu, binenţeles că voi fi“, a spus Ponta.

Victor Ponta a adăugat că un preşedinte uneşte şi nu dezbină, face cinste României şi nu face pe nimeni de ruşine, îşi iubeşte concetăţenii şi manifestă compasiune. “Eu cred că un adevărat preşedinte este cel care promovează dialogul, în special cu cei care nu sunt de acord cu el, pentru că un preşedinte este al tuturor românilor. Vreau să cred că un preşedinte îşi iubeşte şi îşi respectă în primul rând propria familie, şi familia oricărui alt cetăţean. Cred în această valoare“, a mai spus Ponta.

Ponta a mai spus că Traian Băsescu a fost preşedinte pentru el însuşi şi pentru ai săi, şi a arătat că viitorul preşedinte “îşi va face datoria faţă de toţi românii”.