4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 18:07
No menu items!

Ponta: La finalul lunii stabilim în USL reducerea CAS sau neimpozitarea salariului minim în 2014

spot_img

bani

Premierul Victor Ponta a declarat luni, după şedinţa USL, că până la finalul acestei luni vor fi realizate diverse scenarii în privinţa măsurilor economice pentru anul 2014 şi a impactului bugetar, urmând ca în USL să se decidă dacă se va reduce CAS sau se va elimina impozitul pe salariul minim.

Ponta a fost întrebat pentru care dintre măsuri va opta în final USL, reducerea CAS ori neimpozitarea salariului minim. El a precizat că la finalul acestei luni va veni în România misiunea oficială a Comisiei Europene, Fondului Monetar Internațional şi Băncii Mondiale, iar până atunci vor fi realizate “diverse scenarii care ţin de încasări”, de majorări bugetare pe anumite secţiuni sau datorii care vor trebui achitate în 2014. “Imediat ce avem aceste rezultate vom veni la USL şi le prezentăm când sunt coapte. (…)Nu pot fi amândouă –  o dată poate fi ori una, ori alta, dar întâi trebuie să ne uităm pe spaţiul fiscal şi pe câţi bani avem”, a mai spus premierul.

Ponta a precizat că în luna octombrie va fi operată o rectificarea bugetară. “Mâine, la Camera Deputaţilor, împreună cu ministrul Eugen Teodorovici voi prezenta Camerei Deputaţilor, după aceea dacă va fi cazul şi la Senat, stadiul actual al acordului de parteneriat între România şi UE privind mecanismul financiar multianual, bugetul 2014 – 2020”, a declarat Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat în privinţa bugetului că este o urgenţă stabilirea formulei de descentralizare. “Urgenţa este pregătirea bugetului, pentru că în funcţie de deciziile pe care le luăm, referitoare la câtă, unde şi când… descentralizare, de asemenea alte măsuri pe care le-am discutat – o variantă, reducerea CAS, trebuie să intre în conceptul bugetului, în contrucţia bugetului şi aceasta este de fapt prioritatea şi pentru Guvern şi pentru Parlament”, a susţinut Antonescu.

R.D.