13.2 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021 - 9:59

Ponta l-a dat afară din Guvern pe Dan Mihalache UPDATE

spot_img

Premierul Victor Ponta l-a demis, marţi, pe secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, pentru declaraţii anti-americane dar şi pentru atacurile dure la adresa ANI. Ponta, interimar pentru această funcţie.

Mihalache a intrat, săptămâna trecută, în atenţia ANI. Secretarul general adjunct al Guvernului, s-a aflat, în opinia ANI,  în stare de incompatibilitate în perioada 10.05.2012 – 08.06.2012, întrucât a exercitat, simultan, atât demnitatea publică, dar și funcția de administrator în cadrul firmei DIB Media Consultancy SRL. Secretarul general adjunct al guvernului a respins  acuzaţiile ANI şi anunţa că îl va da în judecată pe preşedintele Agenţiei, Horia Georgescu.

Mihalache a precizat că şi-a rezolvat problemele de incompatibilitate în termenul de 30 de zile, pe care legea îl impune membrilor Guvernului, acuzând ANI că a ignorat deliberat faptul că el a renunţat în intervalul de timp legal la calitate de administrator al firmei DIB Media Consultancy. Între 10 mai şi 7 iunie nu sunt 30 de zile, de aceea mă gândesc foarte serios să-i iau un abac domnului Horia Georgescu, căruia îi reproşează că nu a ţinut seama de documentele pe care le-a trimis Agenţiei.

„Comunicatul ANI este penibil, este o glumă. Am urmat toate procedurile prevăzute de lege pentru ieşirea din orice societate comercială în momentul când am hotărât să deţin o funcţie publică. Ceea ce face ANI este un abuz politic incalificabil. Horia Georgescu, preşedintele ANI, este o jigodie frustrată”, a declarat Mihalache, adăugând că îi va trimite lui Georgescu un abac pentru a învăţa să numere. Mihalache a avertizat că il va da în judecată pe şeful ANI şi va cere Consiliului Naţional de Integritate aflat în subordinea Senatului să analizeze acest abuz incalificabil al Agenţiei. (A.M)

UPDATE: Mihalache: Nu eram compatibil cu funcţia de secretar general al Guvernului din cauza caracterului

Dan Mihalache, consilier al preşedintelui PNL, Crin Antonescu, şi demis marţi de premier din funcţia de secretar general al Guvernului, susţine că nu declaraţiile făcute la adresa ANI sau la adresa americanilor ar fi la baza a ceea ce s-a întâmplat, ci carcterul său politic, ”incompatibil” cu această funcţie.

Dan Mihalache spune că, de fapt, discuţia cu premierul Victor Ponta era una veche în care i s-a zis printre altele că ”are un profil politic mai pronunţat” şi totodată că ar fi bine să nu se amestece funcţia de SGG cu acesta. Mihalache a adăugat că va face parte în continuare din echipa guvernamenală şi a mărturisit că nu se simte acum confortabil, nu pentru că a fost demis, ci pentru că acest subiect se amplifică. Sper să nu existe vreo legătură cu declaraţiile lui Băsescu, aş fi foarte dezamăgit, a completat Mihalache.

(C.C.)