Ponta, întâlnire cu secretarul american al Apărării la Pentagon. GALERIE FOTO

Ponta l-a asigurat pe Hagel de susţinere pentru consolidarea prezenţei cu efective NATO în România

ponta_pentagon

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, miercuri, la Pentagon, cu secretarul american al apărării Chuck Hagel la Pentagon. Cei doi au discutat despre NATO şi operaţiunile coaliţiei, potrivit unui oficial de rang în domeniul apărării, anunţă Departamentul Apărării pe site.

Premierul României l-a asigurat pe secretarul american al apărării de susţinerea largă în România pentru consolidarea prezenţei cu efective a SUA şi NATO şi a reiterat poziţia fermă a României referitoare la acţiunile Federaţiei Ruse în Ucraina.

Miercuri dimineața, premierul a postat pe contul său de Facebook mai multe fotografii de la întâlnire.

În cadrul întâlnirii organizată la Pentagon a fost reafirmată preocuparea constantă pe care Guvernul României o are pentru întărirea cooperării bilaterale în domeniul apărării, ca pilon al Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, se arată într-un comunicat al Guvernului.

A fost subliniată susţinerea largă în România pentru consolidarea prezenţei cu efective a SUA şi NATO în ţara noastră. A fost apreciată contribuţia României la operaţiunile internaţionale, în mod special din Afganistan şi excelenta colaborare bilaterală în aceste operaţiuni.

Guverul României
comunicat de presă

În comunicatul Guvernului se mai arată că, în cadrul discuţiei, au fost abordate şi evoluţiile regionale din estul Europei, care preocupă deopotrivă România şi SUA.

“În acest context, primul-ministru Ponta a reiterat poziţia fermă a României referitoare la acţiunile Federaţiei Ruse în Ucraina şi a subliniat importanţa crucială a solidarităţii tuturor membrilor UE şi NATO în faţa provocărilor din Estul Europei”, au mai comunicat reprezentanții Executivului.

Hagel i-a mulţumit lui Ponta pentru angajamentul Guvernului României de a suplimenta trupele româneşti în misiunea din Afganistan şi pentru susţinerea României faţă de alte activităţi ale coaliţiei şi NATO, a declarat contraamiralul John Kirby, secretarul de presă al Pentagonului, care a prezentat un rezumat al întâlnirii.

Premierul român s-a întâlnit anterior cu secretarul american al Apărării în iunie, când Hagel a efectuat o vizită la Constanţa, unde s-a întâlnit cu militari americani staţionaţi la baza de la Mihail Kogâlniceanu.

“Premierul Ponta i-a mulţumit secretarului Hagel pentru atenţia pe care a acordat-o problemelor de securitate din zona Mării Negre şi pentru rolul pe care l-a jucat la conducerea Departamentului american al Apărării într-o perioadă tensionată pentru aliaţii NATO”, a spus Kirby.

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi, într-o şedinţă de Guvern, că face o vizită în SUA şi că se va întâlni cu secretarul de stat al Comerţului şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri american.

R.D.

NICIUN COMENTARIU