13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 15:53
No menu items!

Ponta, înainte de alianța cu Tăriceanu: Mă aliez cu ALDE doar dacă iese de la guvernare

spot_img

Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta au decis, miercuri, să facă o alianță politică. Însă din declarațiile publice apare o problemă: cum vor colabora cele două partide din moment ce ALDE este la guvernare și Pro România este în opoziție, scrie stiripesurse.ro.

Fostul premier Victor Ponta spunea recent într-o emisiune televizată că face alianță cu ALDE doar dacă ALDE iese de la guvernare. În acest context,  reiese că ALDE ar urma să iasă la guvernare, dar un anunț în acest sens nu s-a făcut.

„Pot să mă aliez cu cei de la ALDE, dar nu pot să mă aliez cu cei de la ALDE cât timp ei sunt la guvernare şi eu, PRO România, sunt în opoziţie, că nu înţelege nimeni nimic, ziceţi: bă, voi sunteţi nebuni? cum adică ăia-s la guvernare, voi sunteţi în opiziţie, sunteţi aliaţi…Dacă ALDE iese de la guvernare sigur că a doua zi… nu, peste o oră, pot să vorbesc cu ei şi să facem un grup mai mare…”, a declarat Ponta.

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă a invitat Pro România să intre la guvernare la schimb cu susținerea candidatului PSD la prezidențiale. Pro România nu a dat un răspuns legat de intrarea la guvernare, iar Ponta a zis că o eventuală intrare la guvernare ar avea loc doar dacă se schimbă programul de guvernare și are loc o restructurare a Guvernului.

În același timp, ALDE a amenințat voalat că iese de la guvernare dacă nu sunt luate în seamă obiecțiile ALDE la rectificarea bugetară.

Valeriu Motoc