8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 12:38

Ponta, în plenul Camerei: Am plătit prețul politic. Fac apel pentru adoptarea votului electronic

spot_img

Premierul a arătat că votul electronic este soluţia tehnologică care trebuie decisă pentru ca problemele înregistrate în diaspora la cele două tururi de scrutin ale prezidențialelor din acest an să nu se mai repete

Ponta_Victor_SZ

Premierul Victor Ponta a declarat, în dezbaterea din plenul Camerei Deputaților care a avut loc marți, că regretă faptul că cetăţeni din diaspora nu au putut vota şi a făcut apel la partide să adopte cadrul legislativ necesar: votul electronic şi desemnarea unei instituţii nepolitice pentru organizarea votului.

Mulțumesc tuturor celor care au votat din diaspora, indiferent pentru care candidat. Vreau să spun încă o dată că regret faptul că nu toţi au putut vota, că am plătit preţul politic, dar îmi permit să atrag atenţia că cei care au votat în diaspora nu ştiu dacă au venit, sigur au votat cu candidatul Klaus Iohannis majoritatea, mai puţin cu mine, dar nu cred că au venit neapărat de dragul unor partide politice care vorbesc în numele diaspora.

Victor Ponta
premier

Victor Ponta  a arătat că partidele politice trebuie să adopte legislaţia necesară pentru participarea la vot, arătând că votul electronic este soluţia tehnologică care ar trebui decisă.

Cred că este de datoria celor reprezentanţi în Parlament, tuturor grupurilor politice, să adopte aceste măsuri legislative: unu – crearea cadrului de vot modern, de participare la vot şi doi – atribuţii pentru o instituţie nepolitică care să organizeze votul astfel încât următoarele alegeri să aibă alte teme politice.

Victor Ponta
premier