Ponta – în Deltă, la o întâlnire informală cu premieri din regiune. Declarațiile premierului UPDATE

Premierul Victor Ponta se afla, sâmbătă seara, în Delta Dunării, împreună cu omologii săi din Moldova, Georgia, Slovacia, Cehia şi Serbia

ponta_informala

  • UPDATE

Ţările din regiune, membre ale Uniunii Europene (UE), susţin parcursul european şi democratic al Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei, a declarat premierul Victor Ponta, după întâlnirea avută, în Delta Dunării, cu prim-miniştrii din Moldova, Georgia, Slovacia, Cehia şi Serbia.

România îşi doreşte ca… drumul european, în special pentru Moldova bineînţeles, pentru Georgia, pentru Ucraina, pentru Serbia… sunt decizii corecte, importante, şi noi, cei care suntem în Uniunea Europeană – fie că e vorba de Cehia, Slovacia sau România – putem şi vom face tot ce ţine de noi pentru a-i sprijini să devină cât mai repede membri ai Uniunii Europene.

Victor Ponta
premier

Ponta a arătat că la reuniune trebuia să fie prezent şi prim-ministrul Ucrainei, care nu a mai putut însă participa.

  • UPDATE

Premierul Victor Ponta a afirmat duminică că este convins că prim-miniştrii din regiune cu care s-a întâlnit, la sfârşitul acestei săptămâni, în Delta Dunării vor face publicitate acestei zone.

Nu am ratat ocazia să le spun că cel mai frumos loc din Europa este Delta Dunării. Nu ştiu dacă i-am convins venind, de dimineaţă, dintr-o excursie de pe o parte din canalele Deltei. Sunt însă convins că vor face mai departe, alături de mine, promovare, publicitate pentru Delta Dunării şi sper, cu voia lor, să putem să-i folosim în acest sens.

Victor Ponta
premier

Premierul Victor Ponta a participat, sâmbătă seara, în Delta Dunării, la o reuniune informală cu omologii săi din Moldova, Georgia, Slovacia, Cehia şi Serbia, în cadrul căreia au fost abordate subiecte de actualitate de pe agenda europeană şi regională, în special evoluţiile din vecinătatea estică.

Potrivit Guvernului, reuniunea era programată pentru 20-22 iunie.

Obiectivul principal al reuniunii a fost, potrivit sursei citate, coordonarea poziţiilor, discutarea evoluţiilor recente din cadrul Parteneriatului Estic şi modul concret în care statele membre UE susţin parcursul european al ţărilor partenere.

Guvernul mai arată că va fi salutată pregătirea pentru semnarea Acordului de Asociere şi a celui de comerţ liber cu Republica Moldova şi Georgia, la 27 iunie, şi vor fi discutaţi şi paşii de implementare.

R.D.

NICIUN COMENTARIU