7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 6:47
No menu items!

Ponta: În 2013, România a încasat 5,5 mld. € de la Uniunea Europeană

spot_img

ponta gov

Premierul Victor Ponta a declarat luni că România a încasat în 2013 5,5 miliarde de euro fonduri nerambursabile – 2,7 miliarde pentru agricultură și dezvoltare rurală și 2,8 miliarde pentru din fondurile structurale și de coeziune.

Astfel, rata de absorbție din fondurile structurale se apropie de 30%, plafon care ar putea fi atins la 31 decembrie. Pentru cadrul financiar 2007-2013, României i s-au alocat aproximativ 31 de miliarde de euro fonduri nerambursabile.

În prezent, România este pe ultimul loc în ceea ce privește rata de absorbție, printre statele care au aderat recent. Banii din actualul cadru financiar vor putea fi cheltuiți până la sfârșitul anului 2015. Victor Ponta a mai afirmat că, în ultimul an, România a avut cea mai mare rată de creștere din UE în ceea ce privește cheltuirea fondurilor nerambursabile – 115%. Ponta a făcut aceste declarații în ședința Guvernului, ultima din acest an.

În aceeași ședință, Ponta a anunțat că Guvernul a alocat 90 de milioane de lei pentru sistemul de educație din Republica Moldova. Iurie Leancă, prim-ministrul Republicii Moldova se află luni la București.

Vlad Bârleanu