9.8 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 1:04

Ponta: importul de gaze ruseşti la preț triplu, o catastrofă pentru România

spot_img

gaze

Premierul Victor Ponta a declarat luni că soluţia actuală de a exporta gazul românesc şi de importa gaz rusesc reprezintă “o catastrofă pentru România”, nu doar pentru populaţie, ci şi pentru industrie.

“Ideea e că exportăm gaze româneşti, importăm gaze ruseşti la un preţ triplu. Sigur că avem o problemă cu legislaţia europeană care spune că să lăsăm, să exportăm. Pe de altă parte, am şi o răspundere politică şi dl. Chiţoiu are sprijinul meu. O să găsim o soluţie. Altfel, însă, pe româneşte, asta înseamnă să exportăm gazele româneşti, alea ieftine, şi să importăm de-alea scumpe. Însă, sigur, ţine şi de o strategie pe termen lung”, a afirmat Victor Ponta.

Totodată, premierul a subliniat ironic “egalitatea” ţărilor în ceea ce priveşte preţul de achiziţie la gaze:”Noi importăm cu 450 mia de mc de la GAZPROM, Germania importă cu 180, tot de la GAZPROM. Vedeţi cum e cu egalitatea? Dar dna Merkel merge foarte des la Moscova, eu, şi dacă trec prin fata ambasadei în drum spre Guvern, aud ca sunt vândut Moscovei”.