9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 3:20

Ponta îl contrazice pe Zgonea: Guvernul sprijină înfiinţarea Parchetului European

spot_img

Preşedintele Camerei Deputaţilor a transmis un aviz negativ Comisiei Europene în privința înființării Parchetului European

parchetul-european

Guvernul a transmis, miercuri dimineața, un comunicat în care arată că sprijină propunerea CE pentru înfiinţarea Parchetului European, instituţie care să efectueze urmărirea penală şi să trimită în judecată, în instanţele din statele membre, persoanele care comit nereguli cu bugetul Uniunii Europene.

Comunicatul a fost transmis după o întâlnire pe care Victor Ponta a avut-o cu Giovanni Kessler, directorul general al Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF).

Premierul Victor Ponta a avut ieri, 3 iunie 2014, o întrevedere cu Giovanni Kessler, directorul general al Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) aflat la Bucureşti pentru a participa la un seminar dedicat măsurilor de combatere a fraudei şi corupţiei la nivelul fondurilor structurale şi de investiţii europene. Printre temele abordate la reuniune, domnul Kessler a menţionat si propunerea Comisiei Europene pentru instituirea Parchetului European, propunere pentru care Guvernul României şi-a exprimat tot sprijinul.

Guvernul României
comunicat de presă

Comisia Europeană a propus, pe 17 iulie 2013, instituirea unui Parchet European care să efectueze cercetări şi urmăriri penale, dar să aibă şi competenţa de a trimite în judecată, în instanţele din statele membre, persoanele învinuite de infracţiuni care afectează bugetul UE.

În luna martie a acestui an, europarlamentarii au aprobat propunerea de Regulament al Consiliului de instituire a Parchetului European, însă preşedintele Camerei Deputaţilor din România, Valeriu Zgonea, a transmis un aviz negativ, pe motiv că încalcă principiul subsidiarităţii.

R.D.