Ponta îl acuză pe Iohannis de “ipocrizie ieftină”

Premierul comentează, într-o postare pe Facebook, modul în care președintele a ales să respingă noul Cod fiscal, promulgând, în schimb, alte legi contestate, la rândul lor, de FMI și CE

Ponta_Guvern 2

Premierul Victor Ponta îl acuză de “ipocrizie ieftină” pe președintele Klaus Iohannis pentru respingerea Codului fiscal pe motiv de disciplină bugetară și probleme cu instituțiile internaționale, în condițiile în care a promulgat alte legi cu impact pozitiv doar în plan social și care au fost, la rândul lor, contestate de FMI și CE.

Mă bucur că Președintele Iohannis a promulgat rapid Legea privind pensiile speciale pentru militari și cea privind diplomații, personalul navigant și grefierii! Toate au fost promisiuni corecte ale ‪#‎USL‬ față de cei nedreptățiți de Guvernarea Băsescu / Boc / Predoiu.

Dar sper ca Dl. Iohannis să știe că și aceste legi au fost contestate de FMI și CE (ca și de Apostolii Austerității de la Consiliul Fiscal!), că au implicații bugetare structurale (pe termen lung) și că, spre deosebire de Codul ‪#‎Fiscal‬, au doar efect social pozitiv, dar nu și economic! La fel este cazul cu dublarea alocațiilor pentru copii, promulgată cu pompă și fast pe 1 iunie!

Eu îmi asum aceste legi și le susțin din convingere social-democrată! Tocmai de aceea mă deranjează ipocrizia ieftină de a respinge Codul Fiscal pe motiv de disciplină bugetară și probleme cu instituțiile internaționale! Serios, o dată din cinci suntem responsabili și Guvernul nu? De cinci ori de stânga și o dată de dreapta? Un politicianism extrem străveziu și dăunător – sper ca Dl. Iohannis să-și găsească consilieri mai buni (și mai onești)!

Victor Ponta
premier, postare pe Facebook

R.D.

NICIUN COMENTARIU