13.6 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 12:18

Ponta: Guvernul USL a fost făcut acasă, la socrul meu

spot_img

Fostul președinte al PSD, Victor Ponta, a răspuns acuzațiilor aduse de Liviu Dragnea, prezentând, marți seara, versiunea sa în privința formării Guvernului USL.

Victor Ponta a declarat, marți seara, la B1 TV, după acuzațiile lansate de Liviu Dragnea, la Antena 3, că Guvernul USL a fost făcut „acasă, la socrul meu (Ilie Sârbu – n.r.), la Cornu”.

„El nu o să spună niciodată altceva, decât niște chestiuni generale. Dragnea nu vrea să se afle cum se luptă el cu statul paralel. Cum vedea că mă urc în mașină, venea la mine și mă întreba: ”Te duci la băieți?” Și eu îi ziceam: ”Dar, ce treabă ai tu, Liviule?”. Nu scăpam de el. Era disperat, să fie acolo, să pună și el, să mai afle ceva. Dragnea a fost la mine, la Cornu, dacă nu îl chemam sărea gardul. Au fost Crin Antonescu, Daniel Constantin, socrul meu, au fost 10 oameni. Dragnea minte atât de mult și atât de prost, încât nu cred că e consiliat de Florian Coldea. Dragnea dorea să obțină protecție de la SRI. Guvernul l-am făcut în casa socrului meu, cu el de față. Minte de nici nu respiră la cât minte. Nu știa cum să îi intre sub piele lui George Maior. Îi ducea cadouri, tot ce credea el că vrea Maior. Mi se pare incredibil ca acum, când era slugă timp de 4 ani, acum nu e bun.

Îi era teamă să nu dăm poze cu el când tăia șoriciul și îl dădea lui Kovesi. Eu nu dau poze, noi nu suntem hoți de nivelul Belina. Maior și Coldea au fost acasă la Dragnea, cu mine. S-a milogit de noi: «Hai, veniți, cu George, cu Florin, că am prins eu pește!». Era slugă de Teleorman. Maior mi-a zis să nu îl mai iau: «Bă, nu îl mai suport. Nu îl mai lua!». Mie nu îmi place să spăl rufele în public, dar nu mă abțin să spun adevărul despre Dragnea. Dacă dă Ghiță fotografiile, treaba lui, eu nu mă ocup cu așa ceva. Domnul Dragnea fugea cu șoriciul la Kovesi, ea era jenată, fugea ca un chelner. Toată lumea era jenată”, a spus Victor Ponta.

Fostul premier a negat implicarea SRI în formarea Guvernului. „Minte! El însuși a fost la mine și a stat ore în șir, cu Crin Antonescu și Daniel Constantin și alții. Am discutat despre guvern, la Cornu. Am fost 10 oameni care am stat atunci de vorbă. Un mincinos! Când te duci la oameni care nu te întrebă nimic… minte normal! Au fost cred cei care erau liderii USL atunci. La socrul meu acasă, în curte. Cred că (Dragnea) e într-o mitomanie cronicizată”.

Valeriu Motoc