2.4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 16:02
No menu items!

Ponta: Gabriel Oprea nu se va implica în campanie. O va supraveghea ca ministru de interne

spot_img

Ministrul de interne, Gabriel Oprea, va organiza alegerile prezidenţiale

Oprea_Ponta_SZ

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, este cel care va organiza alegerile prezidenţiale şi nu se va implica în niciun fel în campania electorală.

Întrebat dacă procesul de guvernare şi proiectele începute vor fi afectate de începutul campaniei electorale, având în vedere faptul că este şi candidat, Victor Ponta a răspuns negativ.

Nu. Şedinţele de Guvern se desfăşoară normal. Activitatea, când eu sunt în teritoriu, e asigurată de vicepremierul Gabriel Oprea, care de altfel organizează şi alegerile şi nu se va implica în niciun fel în campania electorală. Am mai organizat de când sunt prim-ministru alegerile locale din 2012, referendumul de demitere, alegerile parlamentare din 2012 şi alegerile europarlamentare din 2014.

Victor Ponta
premier

Prim-ministrul a arătat că, pe baza acestei experienţe pozitive, cu patru alegeri care s-au organizat foarte bine, are convingerea că şi al cincilea scrutin va fi foarte bun.

Campania electorală pentru primul tur de scrutin va debuta vineri, 3 octombrie. Primul tur al alegerilor prezidențiale va fi pe 2 noiembrie, iar cel de-al doilea se va desfășura pe 16 noiembrie.

 D.M.