5.2 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 16:33
No menu items!

Ponta: Funcţia de preşedinte al Consiliului Național al PSD va fi păstrată vacantă

spot_img

Ponta: Funcția de președinte al Consiliului National al PSD va rămâne vacantă

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost întrebat, luni, dacă funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional va fi păstrată pentru Adrian Năstase, el arătând că a susţinut, alături de alţi colegi din partid, întotdeauna acest lucru şi că nu vor fi făcute alegeri pentru această funcţie la Congres.

“La această reuniune a Consiliului Naţional – întotdeauna Congresul e precedat de Consiliul Naţional – nu se va alege nicio persoană pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional”, a spus Ponta, citat de Mediafax. El a arătat că revenirea lui Adrian Năstase în PSD se va face în conformitate cu prevederile Legii partidelor politice şi ale hotărârii judecătoreşti dată în cazul acestuia.

Victor Ponta a adăugat că va discuta personal cu Adrian Năstase despre revenirea acestuia în PSD şi despre ceea ce va dori să facă acesta în politică. “Toate aceste lucruri, eu personal vreau să le discut cu Adrian Năstase. Primul lucru – îmi doresc ca azi să fie liber, alături de familie, apoi discut cu domnia sa şi numai apoi vă spun ce decizie politică luăm. O decizie politică nu poate fi luată împotriva prevederilor legale sau ale prevederilor unei hotărâri judecătoreşti”, a completat liderul PSD.

Ponta a arătat că, din punct de vedere politic, Adrian Năstase a fost întotdeauna considerat o personalitate importantă pentru PSD şi nimeni din PSD nu s-a dezis sau ruşinat cu Năstase.

R.D.