8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 2:38
No menu items!

Ponta, faţă în faţă cu Băsescu. Ce pun la cale premierul şi preşedintele

spot_img

Premierul Victor Ponta a anunţat că a dat curs invitaţiei lui Traian Băsescu pentru o întâlnire miercuri, la orele 11 ale dimineţii, în cadrul căreia vor discuta despre angajamentele asumate cu partenerii internaţionali, dar și despre poziția Guvernului pe tema bugetului multianual 2014-2020.

“Mâine o să am o întâlnire cu domnul preşedinte Băsescu pe această temă, pe modul în care ne-am îndeplinit obligaţiile faţă de instituţiile internaţionale, aşa încât suntem pregătiţi, nu noi ca şi Guvern, noi ca România şi mai ales trebuie să începem să discutăm ce facem în perioada 2013-2016 pentru că o spun încă o dată: anul viitor expiră acordul cu FMI şi eu cred că este foarte bine pentru România să aibă un nou acord tot de tip preventiv, nu trebuie să mai luăm bani. Anul viitor, după cum ştiţi, trebuie să dăm o rată importantă de dat înapoi la FMI din ceea ce s-a dat în 2009-2010, aşa încât nu doresc să mai împrumutăm bani, dar un acord preventiv ne ajută pentru împrumuturile pe piaţa liberă”, a declarat primul-ministru.

El a subliniat că președinte Băsescu i-a adresat o solicitare în baza prevederilor constituționale să aibă o consultare pe aceste teme importante. “Am răspuns pozitiv. Nici nu aveam cum să nu răspund. Pregătim discuția despre FMI și despre bugetul multianual 2014-2020, care e poziția Guvernului”, a adăugat Ponta. O altă temă a discuţiei cu preşedintele va fi şi stadiul îndeplinirii condiţionalităţilor pe MCV, a mai informat primul-ministru.(A.M)