Ponta: Fără Daniel Constantin, dar Iohannis, doar ministru de interne sau ministru de finanțe și vicepremier

Ponta_Antonescu_Constantin_SZ

“Vreau să continuăm împreună în USL” , a declarat luni, premierul Victor Ponta, înaintea unei şedinţe a USD, premergătoare întâlnirii cu liderul PNL, Crin Antonescu.

Cu un aer conciliant, după şapte zile de război politic, Ponta a afirmat că, pentru menţinerea USL, ar renunţa fără probleme la ideea numirii celui de-al patrulea vicepremier, din partea PC. Cu alte cuvinte, şeful guvernului a lăsat să se înțeleagă că va încerca să-l convingă pe Daniel Constantin să renunţe la funcţia promisă iniţial şi să se păstreze formula actuală a guvernului, cu trei vicepremieri, nominalizaţi de PSD,UNPR şi PNL.

Ca variantă de lucru, Victor Ponta a avansat – aşa cum PNL cerea duminică seară – menținerea structurii din 2012 a Executivului, cu Klaus Iohannis la Ministerul Afacerilor Interne sau vicepremier şi ministru de finanţe.

Eu cred că apelurile oamenilor înţelepţi – şi am văzut o propunere de adevărat prim-ministru, a domnului Tăriceanu: să continuăm ca în 2012, să rămânem cu trei vicepremieri, să primim azi propunerilor colegilor liberali pentru Finanțe, pentru Interne – cred că e soluţia prin care toată lumea are de câştigat.

Victor Ponta
președinte PSD

Varianta în care liberalii ar trebui să se mai gândească cum anume îl vor propune pe Klaus Iohannis în Guvernul Ponta a fost imediat respinsă de preşedintele PNL, Crin Antonescu. La cald, liberalul a răbufnit, declarând apăsat că “domnul Ponta nu are calitatea de a aşeza propunerile PNL”.

În fond, s-a întrecut cu Traian Băsescu în a saluta venirea lui Klaus Iohannis în Guvern. Noi nu am cerut nimic în plus. Domnul Ponta, simbolic vorbind, are de ales între Klaus Iohannis şi Dan Voiculescu.

Crin Antonescu
președinte PNL

 Nicoleta Vera

 

NICIUN COMENTARIU