2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:51
No menu items!

Ponta: E posibil ca procurorii-șefi să fie propuși de viitorul ministru al justitiei

spot_img

Ponta: E posibil ca procurorii-șefi să fie propuși de viitorul ministru al justiției

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că “este posibil” ca noile propuneri pentru şefia Parchetului General şi a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) să fie făcute de viitorul ministru al justiţiei, care va intra în Guvern ca urmare a plecării Monei Pivniceru ca judecător la Curtea Constituţională.

Întrebat dacă, după plecarea Monei Pivniceru din Guvern, îşi va asuma intermatul la Ministerul Justiţiei sau dacă va exista imediat o numire din partea liberalilor, Ponta a precizat că va discuta cu liderul PNL Crin Antonescu acest aspect. “O să discut cu domnul Antonescu, pentru că în situaţia componenţei Guvernului decizia îmi aparţine mie, dar întotdeauna m-am consultat cu domnul Antonescu”, a precizat Victor Ponta.

Întrebat, pe de altă parte, dacă acest lucru înseamnă că noile propuneri pentru Parchetul General şi DNA se vor face abia sub noua formulă de ministru al justiţiei, Ponta a răspuns: “E posibil. E posibil”.

Premierul a precizat, pe de altă parte, că în această chestiune sunt prea mulţi “dacă” şi le-a cerut jurnaliştilor să mai aştepte până la numirea Monei Pivniceru ca judecător la Curtea Constituțională. “Dacă doamna Pivniceru va fi votată la Curte, dacă, după ce va fi votată, va părăsi funcţia de ministru, dacă, după ce va părăsi funcţia… Nu-s cam mulţi de <<dacă>>? Staţi un pic că mai avem. Probabil, săptămâna viitoare e votul în Parlament şi după aceea mai reducem un <<dacă>>”, a conchis Victor Ponta.

R.D.