19.6 C
București
duminică, 25 iulie 2021 - 7:06

Ponta: Dragnea este autorul pactului de coabitare cu Băsescu și coautor al numirii lui Kovesi

spot_img

Fostul premier Victor Ponta a dezvăluit, la DCNews LIVE, că Liviu Dragnea a fost cel care a negociat faimosul pact de coabitare cu Traian Băsescu și, totodată, a fost coautor al numirii Laurei Codruța Kovesi, în 2013, ca șef al DNA. 

Victor Ponta a precizat că a fost nevit să-și asume pactul de coabitare discutat și negociat de Liviu Dragnea cu fostul consilier prezidențial Iulian Chifu. „Când iei singur deciziile inevitabil unele sunt bune, altele mai puțin bune, doar că trebuie să ți le asumi și nu trebuie să le lași pe alții. Eu am avut prostul obicei să-mi asum eu tot. De exemplu, faimosul pact cu Traian Băsescu. Mi l-am asumat eu. De scris și de negociat, l-a negociat Liviu Dragnea și a fost prezent cu mine acolo”, a spus Ponta la DCNews. 

Fostul premier a adăugat că toate deciziile, și bune, și rele, au fost luate împreună cu Liviu Dragnea, inclusiv pactul de coabitare. „Ei au pregătit draftul și noi am mers acolo, cu „acordul său și al lui Crin Antonescu”. 

„Numirea din 2013 a doamnei Kovesi, am discutat-o amândoi, eu și Liviu, acum am rămas eu omul rău. Nu am fost doar eu, am fost doi” a mai afirmat Victor Ponta, care a atras atenția că ”sunt decizii pe care le împarți cu alții, dar la un moment dat ți le asumi”, a mai declarat Ponta. 

Valeriu Motoc