10.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 15:31
No menu items!

Ponta: Discutăm ordonanța privind TVR în ședința de guvern de miercuri

spot_img

Ponta_SZ-500x332

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că Executivul va discuta ordonanța de urgență care poate permite Birourilor Permanente ale Parlamentului să decidă conducerea interimară a TVR.

Dacă nu se întrunesc Camerele reunite, atunci decizia, în termen de 45-60 de zile, o pot lua Birourile Permanente reunite. Atunci decid Birourile Permanente reunite, nu decid eu. (…)Aici nu este vorba de PSD sau PNL, de Crin sau de mine, ci de faptul că o instituţie publică trebuie să funcţioneze.

Victor Ponta

premier, președinte PSD

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi seara că a avut o scurtă discuţie cu premierul Victor Ponta şi i-a transmis acestuia că varianta unei ordonanţe de urgenţă în cazul TVR este inacceptabilă, propunând o nouă convocare a parlamentarilor pentru votul privind şefia televiziunii publice.

Victor Ponta nu a agreat, însă, varianta propusă de Crin Antonescu.

Nominalizarea lui Rareş Bogdan, propus de PNL la conducerea SRTV, nu a fost validată, marţi de Parlament, după ce parlamentarii PSD au părăsit sala de ședință. Astfel, din totalul celor 580 de membri ai celor două Camere, și-au exprimat votul doar 176 senatori şi deputaţi, din care 174 au votat “pentru”, iar doi “împotrivă”, astfel că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi (291).

R.D.