3 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 8:17

Ponta despre sloganul ARD: Să repornim furăciunile în România

spot_img

Uniunea Social Liberală îşi va lansa joi, la Palatul Parlamentului, programul de guverare pentru perioada 2012 – 2016 care va conţine o serie de promisiuni către cetăţenii care vor vota pe 9 decembrie, dar şi ”lucruri deja făcute”, după cum a declarat luni premierul Victor Ponta, care a prezentat acest program mai-marilor Uniunii. El nu a evitat să ironizeze sloganul pe care ARD l-a propus pentru campania electorală.

”Practic sunt ideile pe care le-am lansat când eram în opoziţie şi o parte din ele am început să le punem în aplicare în aceste şase luni, fie că vorbim de pensii, de salarii, de reducerea cheltuielilor nejustificate, de furăciunile din cazul băieţilor deştepţi, ale Casei Naţionale de Sănătate, toate celelalte zone de unde PDL-ul practic a ruinat ţara în această perioadă dar acum avem un program pe patru ani şi o să avem şi sprijinul, majoritatea în Parlament care o să sprijine acest program”, a spus Ponta.  Între punctele programului de guverare de află TVA – care va trebui însă discutat – dar şi cotele diferenţiate de impozitare care, spune premierul, pentru cei cu venituri foarte mici ”pot scădea până la 8 şi 12 la sută”, în timp ce cota principală va rămâne 16 la sută. ”Pe baza calculelor bugetare, acest aspect va fi prezentat în proiectul de buget”, a completat el.

În timp ce le povestea jurnaliştilor despre programul cu pricina, Victor Ponta s-a dus cu gândul către adversarii de la PDL şi PP-DD. ”Nu am să constat decât că adversarii noştri de la PDL, PP-DD, sigur au şi ei propunerile lor, o să le discutăm, o să vedem… Dar în momentul în care îl ai şef de campanie tocmai pe Adriean Videanu, cred că programul lor se numeşte să repornim furăciunile în România. (…) La sfârşitul săptămânii începe campania electorală. Preocuparea mea ca şef al guvernului este în primul rând de a asigura, aşa cum am asigurat şi la alegerile locale, o campanie absolut normală, fără incidente majore, sigur incidente minore există întotdeauna, cu respectarea legalităţii. În rest, fiecare dintre cele două forţe politice, pe de o parte USL, de cealaltă parte PDL – PP-DD, îşi prezintă oferta către populaţie şi oamenii decid la vot. Noi suntem pregătiţi cu candidaţi, cu program şi mai ales cu lucrurile concrete pe care le-am făcut în această perioadă şi pe care vrem să le facem în continuare”, a spus liderul PSD. (C.C.)