13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 3:59
No menu items!

Ponta, despre scandalul drapelului secuiesc: PDL şi Băsescu, prieteni cu FIDESZ şi Viktor Orban

spot_img

Ponta, despre scandalul drapelului secuiesc

Premierul Victor Ponta a declarat luni că PDL şi preşedintele Traian Băsescu sunt prieteni cu FIDESZ şi Viktor Orban. „Să nu uităm cine e prieten cu duşmanii României”, a adăugat primul ministru.

„Când vorbeşti de FIDESZ şi de Viktor Orban nu ai cum să nu vorbeşti de PDL, de Traian Băsescu. Domna Boagiu e colegă în conducerea PPE cu Viktor Orban. Deci, ei l-au propus pe domnul Tokes vicepreşedinte al Parlamentului European, deci ei sunt prieteni, să nu uităm lucrul ăsta, totuşi, cine e prieten cu duşmanii României”, a spus Ponta.

Premierul a precizat că nu doreşte să se exprime în numele Parlamentului pe scandalul diplomatic al steagurilor, arătând că, din punctul său de vedere, în continuare, nu există niciun fel de problemă între România şi Ungaria, cu atât mai puţin nu există o problemă între autorităţile române şi minoritatea maghiară din România. „Există un interes politic, de campanie, al celor aflaţi acum la guvernare în Ungaria, al celor de la FIDESZ, colegi şi prieteni cu PDL în PPE. Noi trebuie să fim foarte deştepţi, fermi dar deştepţi, să nu ne lăsăm provocaţi. De fapt, pe ei nu-i interesează nici ce se întâmplă în România, nici ce face sau nu face comunitatea maghiară în România, pe ei îi interesează să câştige voturi în alegerile din Ungaria”, a spus Victor Ponta.

„În mod clar, aici PDL ar trebui să le spună prietenilor săi pe care i-a sprijint de la FIDESZ, doamna Macovei lui domnul Tokes şi toate celelalte perechi binecunoscute, că acest gen de provocări nu au legătură cu ideea europeană şi cu secolul XXI. Asta e poziţia mea ca premier, în rest Parlamentul are propriile proceduri”, a subliniat premierul.

Cât despre propunerea lui Cezar Preda (PDL) ca Parlamentul să adopte o declaraţie referitoare la scandalul diplomatic al steagurilor, Victor Ponta a declarat: „Nu ascultaţi toţi proştii, totuşi, că nu se poate! Mi-am mai spus părerea despre domnul Cezar Preda, nu mi-am schimbat-o. Vă rog să nu o luaţi ca pe o jignire, dar spune numai prostii. Cred că e o mare greşeală să îl băgăm în seamă”.

R.D.