4.5 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 13:02
No menu items!

Ponta, despre disputa cu Băsescu: “O mică bătălie care trece într-o zi, două”

spot_img

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Târgu Jiu, că disputa pe care o are cu preşedintele Traian Băsescu este “o mică bătălie” care va trece “într-o zi, două, o săptămână” – de fapt, o bătălie pentru “câţi bani va avea agricultorul român”, “pentru ce şanse avem să mai facem o autostradă”.

“Bătălia 2014-2020 nu este între domnul Băsescu şi mine, între un partid şi altul, e o bătălie pentru câţi bani va avea agricultorul român, că, de fapt, aţi văzut, acolo e o mare problemă, la partea de subvenţii în agricultură. E o bătălie pentru ce şanse avem să mai facem o autostradă, un drum, să investim într-un spital sau o canalizare”, a spus Ponta.

Premierul a precizat că Guvernul militează pentru criterii care să avantajeze România atunci când accesează fonduri europene.

“Vă daţi seama ce înseamnă să trecem la cofinanţare de la 15 la 25%, înseamnă nişte bani suplimentari în bugetele locale pe care nu-i avem. Ce înseamnă dacă nu mai este eligibil TVA-ul? Deodată tot proiectul creşte cu 24%, deci e vorba de condiţii care pot părea tehnice, dar, mai departe, ne dăm seama că se referă la capacitatea noastră de a folosi aceşti bani europeni”, a adăugat Victor Ponta.

Potrivit acestuia, în viitorul Guvern va exista un ministru care va răspunde doar de programele europene. Asta după ce, între 2007 şi 2012, România nu a avut “cea mai deşteaptă organizare”.