5.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 7:59

Ponta despre decizia lui Iohannis de a promulga Codul de procedură fiscală

spot_img

Premierul a declarat că, până la 1 septembrie, se va găsi o formulă constituţională pentru adoptarea Codului Fiscal şi reducerea TVA

Ponta_Guvern 2

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că până la 1 septembrie se va găsi o formulă constituţională pentru adoptarea Codului Fiscal şi reducerea TVA. El a comentat și decizia președintelui de a promulga Codul de procedură fiscală: “Adică, avem căruţa, nu avem caii”.

În primul rând, mă bucur foarte tare că avem promulgată legea amnistiei fiscale, pentru că îndreptăm o serie de greşeli legislative şi de aplicare, din 2010 încoace. În al doilea rând, nu ştiu dacă să mă bucur sau nu, dar înţeleg că avem Codul de Procedură Fiscală. Nu avem Codul Fiscal, dar avem Codul de procedură fiscală. Adică, avem căruţa, dar nu avem caii. Poate aşa se lucrează nemţeşte, nu ştiu sau româneşte. Nu pot să spun decât un singur lucru: în continuare cred că o decizie politică, sută la sută politică, greşită, afectează, până la urmă dezvoltarea noastră economică. Până la urmă Codul fiscal este un document bun pe termen lung, care din fericire fusese votat de toată lumea, deci avea şi stabilitate politică şi că până la 1 septembrie într-o formulă constituţională o să avem şi Codul Fiscal şi reducerea TVA la 19%. Asta aşteaptă toţi cei care investesc, creează locuri de muncă în România, plătesc taxe în România şi care au contribuit, de fapt, la creşterea economică de peste patru procente de la începutul acestui an. (…)În rest, politică pentru alţii, eu vreau să fac administraţie şi să-mi fac treaba.

Victor Ponta
premier

Premierul nu a precizat care va fi varianta aleasă pentru Codul Fiscal, respectiv ordonanţă, asumarea răspunderii Guvernului sau sesiune extraordinară a Parlamentului.

R.D.