10.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 23:28

Ponta, despre confiscarea averilor ilicite: E o tendinţă la nivel european, ar fi foarte utilă în România

spot_img

Ponta, despre confiscarea averilor ilicite: E o tendinţă la nivel european, ar fi foarte utilă în România
foto: ghimpele.ro

Victor Ponta a declarat joi că discută cu partenerii liberali din USL despre posibilitatea confiscării averilor obţinute ilicit, afirmând că este vorba de o tendinţă la nivel european, care, în opinia sa, ar fi utilă şi în România.

“Da, am discutat. Urmează să discutăm în continuare. Este o modificare deja la nivel european. Avem în România foarte multe cauze penale în care nu recuperăm prejudiciu… E bine că mai ajung prin închisoare cei care comit fapte penale, dar aş vrea să recuperăm prejudicii multe. În continuare nu avem destule sancţiuni, inclusiv pecuniare. Mentalitatea anglo-saxonă este ‘Follow the Money’ – mergi şi ia-i banii celui care a încălcat legea şi, după aceea, sigur, îl sancţionezi. Noi, cu chiu cu vai, după nişte ani, îl sancţionăm, dar rămâne cu averile, cu casele, cu maşinile, cu conturile – nu păţeşte niciodată nimic. E o tendinţă la nivel european pe care eu o susţin şi cred că ar fi foarte utilă în România”, a declarat premierul, la ieşirea din sediul CCR.

La întrebarea presei dacă a făcut această propunere exprimând o poziţie personală, ca şef al Guvernului sau dacă a prezentat poziţia USL, premierul a replicat că nici el nu mai ştie, dar s-a declarat convins că opinia sa este importantă.

“Acum nici eu nu mai ştiu: sunt persoană, sunt Guvern, sunt USL. Decizia va aparţine în mod sigur Comisiei Constituţionale, însă cred că opinia mea e importantă.”, a spus Ponta.

A.V.