3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 20:20
No menu items!

Ponta, despre condamnarea lui Voiculescu: Dacă aş fi un simplu cetăţean mi-aş spune părerea

spot_img

Victor Ponta s-a aflat luni la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte, unde a participat la sărbătoarea Sfântului Nifon

Ponta 3_SZ

Premierul Victor Ponta spune că dacă ar fi un “simplu cetăţean” şi-ar spune părerea despre condamnarea lui Dan Voiculescu, dar întrucât ocupă “o funcţie publică” nu trebuie să comenteze deciziile justiţiei.

Întrebat, luni, la Târgovişte, unde a participat la o manifestare religioasă, cum comentează condamnarea lui Dan Voiculescu la zece ani de închisoare, premierul Victor Ponta a răspuns că nu doreşte să-şi exprime o opinie, în condiţiile în care ocupă o funcţie publică.

Dacă aş fi simplu cetăţean v-aş spune părerea mea. Ocup o funcţie publică, cea de prim-ministru, şi, după cum ştiţi foarte bine şi deciziile CSM sunt în acest sens, preşedintele, prim-ministrul trebuie să nu comenteze deciziile justiţiei. Consider că declaraţiile lui Băsescu de marţi au fost făcute pentru a influenţa justiţia şi eu nu vreau să fac aceeaşi greşeală.

Victor Ponta
premier

De asemenea, întrebat dacă are de gând să-l graţieze pe Dan Voiculescu în situaţia în care va fi ales preşedinte al României, Ponta a spus că aceste “susţineri” ale PNL sunt, de fapt, “discursul lui Traian Băsescu”.

Vreau să vă spun următorul lucru: am văzut aceste susţineri ale celor de la PNL şi mi-am adus aminte că în 2012 Traian Băsescu spunea că l-am suspendat pentru ca domnul Antonescu să graţieze nu ştiu ce oameni. Deci e exact acelaşi discurs al domnului Băsescu. Cei de la PNL acum fiind cu Traian Băsescu au acelaşi discurs şi nu vreau să facem politică când e vorba de lucruri serioase.

Victor Ponta
premier

Premierul a spus că va candida la alegerile prezidenţiale şi “în mod democratic românii vor decide la vot cine va fi noul preşedinte”.

Ponta s-a aflat la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte, unde a participat la sărbătoarea Sfântului Nifon.

R.D.