6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 20:05
No menu items!

Ponta, despre cazul Nana: Un lung şir de retrocedări ilegale, beneficiarul final este Băsescu

spot_img

Ponta Victor_SZ

Inspectorii guvernamentali trimişi la Oficiul de Cadastru Călăraşi, pentru terenurile din Nana, au descoperit că 80% din terenuri sunt returnate ilegal, rezultând un lung şir de infracţiuni şi retrocedări ilegale, iar beneficiarul final, din 2013, este Traian Băsescu, a declarat, luni seara, la Antena3, premierul Victor Ponta.

Ce au găsit acolo este îngrozitor din punct de vedere legal, aproape 80% din terenuri sunt returnate ilegal. În seara asta, am citit sinteza raportului şi mâine o să-l trimit comisiei parlamentare de anchetă şi se va vedea cu acte oficiale că, practic, tot ce este la Nana, de la momentul la care acele terenuri s-au dat unor aşa-zişi proprietari până la momentul la care au ajuns la o firmă italienească care nu mai există din 2012, dar care în 2013 a vândut terenurile comasate…toate sunt infracţiuni, un lung şir de retrocedări ilegale, iar beneficiarul final din 2013 este Traian Băsescu.

Victor Ponta

premier

În noiembrie, premierul Victor Ponta a cerut Corpului de Control să efectueze o verificare la Oficiul de Cadastru Călăraşi, unde Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a iniţiat un control legat de retrocedarea către comisii locale a unor terenuri aparţinând Institutului Fundulea, anchetă pentru care şi Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut informaţii.

Antena 3 relata atunci că fiica cea mare a preşedintelui Băsescu, Ioana, a cumpărat un teren agricol de 290 de hectare în zona localităţii Nana din judeţul Călăraşi, consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu menţionând că a consiliat-o la cumpărare.

R.D.