-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 4:26
No menu items!

Ponta: Dacă Mona Pivniceru e votată de Senat pentru a merge la CCR, evident pleacă din Guvern

spot_img

Ponta: Dacă Mona Pivniceru este votată de Senat pentru a merge la CCR, evident pleacă din Guvern

Premierul Victor Ponta a vorbit, marţi, despre posibilitatea ca ministrul justiției, Mona Pivniceru, să părăsească Guvernul în condiţiile în care va fi votată de Senat pentru un mandat de nouă ani ca judecător la Curtea Constituţională a României (CCR).

Solicitat să comenteze faptul că PNL i-ar fi propus ministrului Mona Pivniceru să ocupe un loc de judecător al Curții Constituționale din partea Senatului şi întrebat dacă a discutat cu aceasta despre eventuala sa plecare din Executiv, Ponta a precizat: “Evident că, dacă va fi votată judecător la Curte, sigur că doamna Pivniceru va pleca din Guvern”.

Întrebat dacă nu are nimic împtriva acestei modificări în structura Executivului, în sensul în care va pierde un ministru, Victor Ponta a precizat: “Bun, dar câştigăm un judecător la Curte. Nu noi, ci câştigă România, câştigăm un judecător de carieră şi un om experimentat şi cred că doamna Pivniceru, în următorii nouă ani, cu alte guverne, că nu o să stea guvernul meu până atunci, va aplica corect litera şi spiritul Constituţiei”.

Premierul a mai spus că, în mod evident şi concret, dacă Mona Pivniceru va fi votată de Senat pentru funcţia de judecător la Curtea Constituțională, nu va putea să rămână şi în Guvern.

Sursa Zilei arăta luni, citând surse politice, că numele Monei Pivniceru este vehiculat pentru înlocuirea unuia dintre cei trei judecători ai Curții Constituționale ale căror mandate expiră în perioada următoare – Aspazia Cojocaru, Acsinte Gaspar și Ion Predescu.

R.D.