4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 1:23
No menu items!

Ponta: Dacă acuzaţiile sunt adevărate, cei patru demnitari să-şi dea demisia

spot_img

Premierul Victor Ponta a luat act de anunţul făcut de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) privind constatarea incompatibilităţii în cazul a patru demnitari.

În cazul în care acuzațiile se dovedesc întemeiat, a afirmat primul- ministru, cei patru nu vor mai face parte din echipa guvernamentală, transmite guvernul.

Primul ministru a spus că, din primele date, sesizările nu se referă la probleme de incompatibilitate legate de activitatea lor în cadrul echipei guvernamentale, ci la elemente din trecut. Victor Ponta le-a cerut celor patru demnitari să pornească toate procedurile legale permise pentru a-şi prezenta punctul de vedere în faţa instituţiei şi, dacă este cazul, pentru a contesta acuzaţiile care li se aduc.

“Fiind prima zi a campaniei electorale, primul-ministru consideră că astfel de situaţii nu trebuie să fie folosite politic, fiind necesar a fi lămurite rapid. Primul ministru a precizat că, dacă acuzaţiile ANI se vor dovedi întemeiate, cei în cauză nu vor mai face parte din echipa guvernamentală”, se mai spune în comunicatul guvernului.