3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 10:57
No menu items!

Ponta dă de înțeles că nu l-ar vrea pe Știrbu la Cultură

spot_img

victor-ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu a condiţionat acceptarea nominalizării deputatului liberal Gigel Ştirbu la portofoliul Culturii de votul pro-amnistie al PNL. El a arătat că nu a vorbit despre aşa ceva cu nimeni şi că informaţia vehiculată în ultimele ore este “o tâmpenie”.

“E o tâmpenie! Ce legătură are Cultura cu amnistia? Nici măcar nu am vorbit de aşa ceva cu cineva!”, a spus Ponta pentru MEDIAFAX, solicitat să comenteze informaţiile potrivit cărora social-democraţii ar fi condiţionat numirea lui Gigel Ştirbu la Cultură de votul PNL în favoarea Legii amnistierii.

Însă, întrebat dacă va accepta nominalizarea lui Gigel Ştirbu la Cultură, Victor Ponta nu a răspuns.

Anterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că aşteaptă un răspuns de la premierul Victor Ponta în cazul nominalizării lui Gigel Ştirbu pentru şefia Ministerului Culturii, menţionând că nu crede că vineri seară va mai avea loc ceremonia de depunere a jurământului la Palatul Cotroceni.

Antonescu a fost întrebat dacă premierul Victor Ponta a acceptat propunerea ca Gigel Ştirbu să preia funcţia de ministru al culturii.

Nu am avut încă răvaş sau semn din partea premierului, dar cred că nu este nicio problemă în legătură cu asta. (…)Aşteptăm să se pronunţe. Mă tem că în seara asta nu va mai avea loc nicio ceremonie, dar nu pot să… Mă gândesc, nu e exclus. Din partea domnului Băsescu mă gândesc la orice.

Crin Antonescu

președinte PNL

Crin Antonescu a menţionat că a discutat în cursul dimineţii cu premierul Victor Ponta.

“Din partea domnului Ponta aşteptăm un răspuns, nu ştiu … în seara asta. Deci, noi am făcut o propunere, premierul urmează să o asume, dacă o asumă, şi să înainteze actele pentru învestire la preşedinte”, a mai spus Antonescu.

La solicitarea jurnaliştilor, liderul PNL a precizat că nu au existat condiţii impuse de PSD pentru susţinerea lui Gigel Ştirbu la Ministerul Culturii în schimbul votării legii privind amnistia.