3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 4:30
No menu items!

Ponta, copilot într-un avion de luptă F-16

spot_img

avion f16

Premierul Victor Ponta zboară, joi, cu un avion de luptă american F-16, el ocupând locul din spate, dedicat copiloților. Zborul este unul demonstrativ care va dura aproximativ 20 de minute.

Victor Ponta a ajuns, joi dimineaţă, la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, pentru a participa la Ziua Distinşilor Vizitatori, care are loc în ultima zi a exerciţiului româno-american Dacian Viper 2014.

Premierul a venit însoţit de ministrul apărării, Mircea Dușa, ministrul de interne, Gabriel Oprea, şi de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

El a ajuns pe pistă cu o maşină, fiind îmbrăcat în uniformă de pilot al Forţelor Aeriene Române. Avionul este unul cu dublă comandă şi va fi pilotat de un pilot american.

Scopul exerciţiului bilateral este creşterea nivelului de pregătire a militarilor români, dar şi dezvoltarea cooperării între armatele celor două ţări membre NATO.

Înaintea zborului, premierul a făcut câteva teste medicale și a primit instrucțiuni pentru zbor.

Forțele Aeriene Române vor beneficia din anul 2015 de avioane de luptă F-16. În prezent, au fost comandate 12 aparate de luptă, acestea fiind în SUA pentru a fi modernizate și înarmate potrivit standardelor NATO.

 

D.M.