4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 1:06
No menu items!

Ponta: CNAS nu se desfiinţează, dar va exista o reorganizare

spot_img

Ponta: CNAS nu se desfiinţează, dar va exista o reorganizare
foto: cotidianul.ro

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a declarat joi premierul Victor Ponta.

Premierul a promis că banii economisiţi prin această reorganizare vor rămâne la sănătate.

“Sunt în continuare multe lucruri pe care le-aţi preluat la un moment dat, în mod corect, şi le-aţi preluat fără resurse. Eu sper că noul preşedinte de la Vrancea, mai ales în noile calităţi pe care le va avea, nu va rămâne singurul judeţ care nu a preluat spitalele şi o să le preia. Problema principală este ce facem că aţi luat spitalele şi nu aţi primit bani pentru ele. Nu se desfiinţează Casa Naţională. Ideea ministrului şi, sigur că trebuia să discute cu dvs. înainte să o anunţe în presă, este de a stabili un tip de reorganizare care să mai reducă costurile de personal, de bunuri şi servicii ale Caselor, iar promisiunea mea este că absolut orice leu care este economisit prin această reorganizare va rămâne la sănătate. Adică nu dăm în altă parte ceea ce se economiseşte. Problema este de finanţare a unităţilor care sunt la dvs”, a spus Ponta.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat marţi că în perioada următoare vor fi desfiinţate direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele judeţene de asigurări de sănătate.

A.V.