1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 10:12
No menu items!

Ponta cheamă miniştrii în Parlament UPDATE

spot_img

Victor Ponta a solicitat tuturor miniştrilor să fie prezenţi în plenul Parlamentului la momentul în care va transmite parlamentarilor punctul de vedere al Guvernului referitor la interesele şi strategia României în cadrul negocierilor privind cadrul financiar multianual al UE 2014-2020.

“Anul 2014 este un orizont mult peste disputele actuale de campanie electorală, dar cred că ce se întâmplă după 2014 şi până în 2020, atât cu fondurile pe care le vom primi pentru politica agricolă comună, cât şi cele pentru coeziune, influenţează viaţa fiecărui cetăţean roman. Vreau să amintiţi de fiecare dată că România a cerut mai mult chiar decât a fost trecut în propunerea Comisiei Europene, dar propunerea, susţinută şi de Parlamentul European, este una corectă”, a spus Ponta miniştrilor.

El a reluat ideea că, în 2014, dată de la care este calculat bugetul din partea UE, preşedintele Traian Băsescu se va afla la pensie. Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, luni seară, convocarea şedinţei de plen reunit, marţi, la ora 13 pentru mesajul adresat de premierul Victor Ponta pe tema poziţiei României în privinţa bugetului UE 2014-2020, iar deputaţii vor dezbate în plen cazul Trăşculescu. (A.M)

UPDATE: Şedinţă de Guvern: Memorandumul privind participarea României la reuniunea Consiliului European extraordinar pe tema cadrului financiar multianual al Uniunii Europene 2014-2020 a fost aprobat în şedinţa de Guvern, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu.

“A fost doar o informare a primului-ministru. Memorandumul s-a aprobat în şedinţa de Guvern, a spus acesta. Întrebat dacă în memorandum este evocată posibilitatea blocării prin veto a următorului exerciţiu financiar al Uniunii Europene, pe 2014-2020, Zaharescu a subliniat că premierul este singurul care hotărăşte în cadrul şedinţei de Guvern ce poate să intre în documente secretizate.

Reuniunea Consiliului European va avea loc pe 22 – 23 noiembrie, la Bruxelles, România urmând să fie reprezentată de preşedintele Traian Băsescu.