8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 9:25

Ponta cere acord politic pentru infrastructura rutieră

spot_img

Premierul vrea ca un eventual pact să fie valabil pentru următorii zece ani

Ponta_SZ 2

Master Planul pe Transport trebuie elaborat doar pe baza unui consens pe minimum zece ani între toate forţele politice, altfel nu are rost ca experţii Ministerului Transporturilor să se apuce de treabă, deoarece va fi un eşec în lipsa garanţiilor pe termen lung, a afirmat marți premierul Victor Ponta.

Premierul a precizat că documentul va trebui prezentat şi preşedintelui ţării, înainte de acordul politic.

Victor Ponta a fost prezent, marţi, la sediul Ministerului Transporturilor, pentru prezentarea de către ministrul de resort, Ioan Rus, a priorităţilor de infrastructură rutieră aferente perioadei 2015-2016.

În acest context, Ponta a făcut referiri și la proiectul privind construcția autostrăzii Comarnic – Brașov și le-a cerut reprezentanților Ministerului Transporturilor să lanseze o dezbatere publică în acest sens: “Dacă lumea e de acord că putem face Comarnic-Braşov, îl facem. Dacă nu, cei care ştiu o soluţie mai bună o să o ia de la capăt cu tot ceea ce am făcut noi”.

În opinia lui Victor Ponta acest proiect este unul strategic.

Ar trebui să pornim proiectul (autostrada Comarnic – Brașov – n.r.) , e scump, dar e un proiect strategic esenţial. Aşa cum aveam nevoie de avioane multirol, cel puţin în egală măsură, avem nevoie de o autostradă care să lege Bucureştiul de Transilvania.

Victor Ponta
premier