10.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 13:16
No menu items!

Ponta: Bugetul de stat pentru 2014 va fi gata până la sfârșitul lunii octombrie

spot_img

foto: ghimpele.ro
foto: ghimpele.ro

Bugetul de stat pentru 2014 va fi gata până la sfârșitul lunii octombrie, când vor fi finalizate discuțiile cu delegații Comisiei Europene, Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional, urmând a fi adoptat de Guvern și trimis Parlamentului în prima săptămână din noiembrie, a declarat sâmbătă premierul Victor Ponta.

Potrivit acestuia, proiectul de Lege a bugetului de stat va fi aprobat de Guvern în prima săptămână a lunii noiembrie, iar apoi va fi trimis în Parlament, care va avea timp luna următoare pentru dezbaterea acestuia, iar votarea și adoptarea vor fi finalizate la timp pentru ca în decembrie să fie cunoscute cifrele pe care se va conta anul viitor.

“Practic, toată luna noiembrie, Parlamentul are timp să dezbată bugetul și să-l adopte. În decembrie, toate instituțiile publice, și locale, și centrale, știu ce buget au pentru 2014”, a spus Ponta.

Șeful Executivului a adăugat că bugetul pe anul viitor va susține investițiile, atât cu fonduri europene, cât și cu fonduri guvernamentale.

Prioritățile Guvernului vor fi dezvoltarea infrastructurii școlare, a celei rutiere, dar și a celei din sectorul sanitar.

A.V.