Ponta: Bucureștiul va fi blocat la nivel administrativ

Premierul se arată îngrijorat de noua majoritate formată la nivelul Consiliului General

Ponta_Guvern 2

Premierul Victor Ponta avertizează asupra schimbării majorităţii din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) care va bloca Bucureştiul şi primăriile de sector, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

PSD se află în opoziţie în Bucureşti şi în majoritatea oraşelor la nivel administrativ local.

În primul rând, îmi pare rău pentru bucureşteni, pentru că noi le-am cerut votul pentru Sorin Oprescu primar general, pentru primarii noştri de sector şi pentru majoritatea USL. Acum, Blaga cu Iohannis au schimbat acest vot şi părerea mea este că asta nu va duce decât la un blocaj pentru Bucureşti şi pentru toate unităţile administrativ-teritoriale, unde tandemul Blaga-Iohannis au schimbat voinţa oamenilor exprimată la vot. Mi-e teamă că blocajul între primarul general, votat de oameni cu o majoritate uriaşă, şi nişte consilieri care, sincer, cred că habar nu are nimeni cine sunt şi cu ce se ocupă decât că fac nişte majorităţi conjucturale va bloca Bucureştiul

Victor Ponta
prim-ministru

Premierul a făcut o comparație cu perioada 2000-2004, când primar general era Traian Băsescu, iar majoritatea consilierilor PSD din Consiliul General al Municipiului Bucureşti s-a opus la numeroase proiecte ale acestuia.

CGMB are, de luni, o nouă majoritate, formată din reprezentanţii PNL şi PDL, plus trei consilieri de la PPDD cu care, potrivit consilierului PDL Mircea Raicu, s-a discutat „ca persoane fizice”.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU