19.6 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024 - 16:00
No menu items!

Ponta: Becali îl va învinge în direct pe Diaconescu la parlamentare UPDATE

spot_img

Victor Ponta a anunţat că Becali va fi contracandidatul lui Dan Diaconescu în cursa pentru alegerile parlamentare şi este aproape sigur că preşedintele PNG îl va învinge, în direct, pe Dan Diaconescu.

„Am discutat cu domnul Antonescu – şi săptămâna trecută, am discutat şi azi – şi cred că este o idee foarte bună ca domnul Becali să candideze din partea noastră, exact în colegiul în care va candida domnul care e aliatul PDL”, a spus Ponta. Cum PDL îşi pune aliatul – pe domnul Dan Diaconescu – să candideze, din partea USL va candida domnul Becali. Sunt convins că va câştiga, a susţinut liderul PSD. Ponta a dezvăluit faptul că Becali va candida în sectorul 6 al Capitalei, acolo unde va intra în cursă şi Dan Diaconescu.

Pe de altă parte, Ponta a subliniat că USL nu va semna un protocol cu PNG privind candidatura lui Becali, arătând că propunerea de a candida din partea USL a fost avansată de PNL, el fiind de acord. (A.M)

UPDATE: Dan Diaconescu nu intră în lupta cu Becali

Gigi Becali este pregătit de război în numele USL. Omul de afaceri i-a spus patronului OTV că îl va face carne de mici dacă va candida în acelaşi colegiu cu el la alegerile parlamentare din decembrie. Dan Diaconescu i-a transmis însă lui Becali că el nu are de gând să candideze împotriva acestuia şi că are un alt scop: să-l contracandideze pe premierul Victor Ponta.

Becali, cel mai iubit candidat

Despre candidatul Sebastian Ghiţă, tăcere din partea lui Victor Ponta, care spune că aşteaptă abia marţi lista candidaţilor de la Prahova, cu toate că acesta a fost validat vineri de liderul peseduiştilor prahoveni, Mircea Cozma. În schimb, candidatura lui Gigi Becali, cel mai probabil la sectorul 6, este cel mai bine primită la PSD, spre deosebire de liberalii din aripa Tăriceanu. Ceva mai cârcotaş s-a arătat totuşi primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, care îl consideră pe Becali ca fiind un personaj exotic de la care are mai multe pretenţii de limbaj. „Sper să-şi revizuiască şi comportamentul şi atitudinea şi limbajul şi atunci am să fiu mai entuziasmat de candidatura lui pentru USL. Nu este vorba de susţinere, nu e la PSD, candidează la PNL. Dar m-aş bucura dacă ar avea o atitudine mai matură şi mai cumpătată şi mai echilibrată şi o exprimare mult mai decentă”, a spus Negoiţă. Aproape imediat, replica lui Ponta nu a întârziat să apară: ”Şi Robert Negoiţă este uneori exotic. Se întâmplă, şi uite că e primar, l-a bătut pe Liviu Negoiţă şi administrează foarte bine sectorul 3, aşa încât în politică să nu ne catalogăm prea uşor”, a spus preşedintele PSD care consideră lăudabilă candidatura finanţatorului Stelei. ”Am discutat cu domnul Antonescu şi săptămâna trecută, am discutat şi astăzi şi cred că este o idee foarte bună ca domnul Becali să candideze din partea noastră exact în colegiul în care va candida dl Dan Diaconescu, care e aliatul PDL-ului. O să ştim, că bănuiesc că o să anunţe. Cum PDL-ul îşi pune aliatul să candideze, Dan Diaconescu, din partea USL va candida dl Becali”, a precizat Victor Ponta.

Gigi Becali este considerat ”un om autentic” şi un candidat potrivit şi de Liviu Dragnea. „Mi se pare un lucru bun, pentru că Gigi Becali este un om cunoscut, un om cu notorietate, nu văd de ce ar fi rău. Este un om care atrage atenţia publicului şi un om autentic. Este un om autentic Gigi Becali. Gigi Becali sigur nu este cu Traian Băsescu şi cu PDL-ul”, a afirmat Liviu Dragnea care a spus că nu-şi mai aduce aminte despre intenţia lui Becali de a se înscrie în fosta Mişcare Populară. (C.C)

UPDATE: Câmpeanu: Becali n-are calităţi politice

Nici preşedintele fondator al PNL Radu Câmpeanu nu vede cu ochi buni intrarea lui Becali în PNL. „Pentru mine, prezenţa lui Becali în partid este ca a oricărui cetăţean din ţara asta. Nu mi se pare Becali un om important în politică. Nu cred că este un om cu o capacitate politică importantă. Este un cetăţean oarecare.  Că face gălăgie puţin, că s-a ocupat de sport şi de-aici a căpătat această popularitate, asta e altceva. Sigur, a făcut un lucru bun în sport. Dar asta nu înseamnă că este un om care are calităţi politice. Nu, asta nu. E un cetăţean oarecare. Că se înscrie în partid, e în regulă. Să vedem acum ce pretenţii are.  Cred că Gigi Becali nu este o mare personalitate politică, nu este un om interesant din punctul acesta de vedere. Dacă are pretenţii să ocupe funcţii mai importante decât ca simplu membru, voi fi net împotriva acestui lucru”, a declarat Radu Câmpeanu.