12.4 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 22:11

Ponta: “baronii” manualelor încep războiul cu Ministerul Educaţiei

spot_img

foto: cotidianul.ro

Introducerea manualelor în format digital va genera un război între Ministerul Educaţiei şi “baronii” manualelor, obişnuiţi să redacteze aceleaşi cărţi în ultimii 10-15 ani, fără nicio legătură cu realitatea actuală, a afirmat marţi premierul Victor Ponta. El a ţinut ca la începutul şedinţei de guvern, în faţa jurnaliştilor, să-i transmită acest mesaj ministrului educaţiei, Remus Pricopie.

“Vreau să vă anunţ public, aici, de faţă cu presa, că vă susţin în totalitate în războiul pe care în mod sigur o să îl aveţi cu o altă categorie de baroni din România, baronii manualelor, că în România în toate domeniile sunt nişte baroni care au pus stăpânire pe ceva. Înţeleg că acum sunt nemulţumiţi că vreţi să faceţi manuale electronice. Foarte bine, făceţi-le, domnule ministru! O să piardă unii care sunt obişnuiţi să facă aceleaşi manuale de zece ani, de cinşpe ani, nu mai au nicio legătură cu realitatea în care trăim în 2013, dar ei tot încasează bani de la părinţi şi de la şcoli”, a spus Victor Ponta.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, duminică, la emisiunea “După 20 de ani” de la Pro TV, că nu exclude ca, de anul viitor, să existe, cel puţin la clasele mici, câte două volume la fiecare manual, corespunzătoare semestrelor, pentru a mai uşura ghiozdanul cărat de elevi, alături de manualele digitale, cu aplicaţii multimedia.

“Din septembrie, copiii vor avea manual în format clasic, pe masă, iar pe pagina de internet, manuale.edu.ro, vor exista manualele în format digital”, a spus Pricopie, precizând că este vorba de cărţi în format pdf, dar şi de aplicaţii multimedia.

Andrei Tudor