3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 2:54
No menu items!

Ponta: Banii pentru salariile de la stat vor fi mai mulți doar pe măsură ce crește PIB-ul

spot_img

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri că noua lege pentru salarizarea funcționarilor publici va trebui să fie fie gata până la sfârșitul anului, pentru că va sta la baza bugetului de stat din 2014,

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri că noua lege pentru salarizarea funcționarilor publici va trebui să fie gata până la sfârșitul anului, pentru că va sta la baza bugetului de stat din 2014, iar anvelopa salarială pentru acest tip de cheltuieli va rămâne la 7% din Produsul Intern Brut.

”O spun încă o dată pentru toată lumea, anvelopa salarială mare rămâne aceeaşi – 7% din PIB. Aici nu umblăm decât dacă creşte PIB-ul. Creşte şi anvelopa, pe măsură ce creşte PIB-ul, dar ăsta e un lucru care se întâmplă mai încet. Important e altceva: în aceeaşi bani, (…) instituţiile publice, şi centrale şi locale, să aibă mai multă flexibilitate şi să poată să introducă criterii de performanţă. În acest moment, ştiţi foarte bine, că lucrezi de dimineaţă până seara sau că nu faci nimic, primeşti acelaşi salariu. Dacă vreţi să sancţionaţi pe cineva, mai uşor schimbăm un preşedinte decât să schimbăm vreun funcţionar public de undeva”, a declarat Ponta, înaintea ședinței de guvern.

Una dintre variantele vehiculate pentru noua lege a salarizării presupune ca salariile bugetarilor să includă atât o sumă fixă, cât şi o parte variabilă care va depinde de performanţele profesionale individuale.

Vlad Bârleanu