2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 12:21
No menu items!

Ponta: Băsescu va avea în continuare acces la vila Covasna dacă anunţă MApN şi nu sunt activităţi

spot_img

basescu-traian

Premierul Victor Ponta susţine că vila Covasna, Palatul Olăneşti şi complexul hotelier Brad au fost transferate de la RA-APPS pentru a nu fi vândute. În plus, Ponta a dat asigurări că Traian Băsescu va avea în continuare acces la vila Covasna, pentru a petrece Revelionul, dacă anunţă Ministerul Apărării.

Nu am considerat că cele trei unităţi trebuie să intre în programul de vânzare al RA-APPS, spre a fi vândute către o persoană privată, iar Ministerul Apărării şi SRI pot să folosească cele două vile pentru pregătirea profesională.

Victor Ponta

premier

Victor Ponta a adăugat că cele două imobile stăteau goale pe parcursul întregului an, iar regia cheltuia bani cu întreţinerea acestora.

Premierul a insistat şi asupra faptului că RA-APPS nu este agenţie de turism.

“Nu le-am luat că acolo se ducea preşedintele sau altcineva, nu asta m-a interesat, ci pur şi simplu nu am vrut să fie vândute, cum sunt majoritatea celorlalte proprietăţi ale RA-APPS”, a susţinut Ponta.

Întrebat dacă acest transfer de atribuţii în administrarea imobilelor presupune că preşedintele Traian Băsescu nu va mai avea acces pentru a petrece Revelionul, cum s-a întâmplat în cazul vilei Covasna, Victor Ponta a răspuns: “Cum să nu ? Nici vorbă. Şi preşedintele ţării, oricum se va numi el, şi orice reprezentant guvernamental, dacă anunţă Ministerul Apărării, pe lângă faptul că e şeful Armatei, şi dacă nu există altă activitate – şi mă îndoiesc că există activităţi de pregătire de Revelion – se poate merge”.

Prin hotărâri de guvern aprobate la începutul acestei săptămâni, vila Covasna a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a fost trecută în administrarea Ministerului Apărării, Palatul Olăneşti a fost cedat Serviciului Român de Informaţii, iar complexul hotelier Bradul din Covasna a fost transferat către Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei.

Lucian Mera