9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 13:12
No menu items!

Ponta: Băsescu ori minte, ori nu înțelege problema TVR

spot_img

Ponta_Basescu_SZ

Prim-ministrul Victor Ponta a precizat, vineri, că acuzaţiile şefului statului în privinţa TVR sunt „o tâmpenie”, iar Traian Băsescu „ori nu înţelege” ce a explicat, ori „minte” şi încearcă „să prindă muşte cu moguli” în 2014 cum ar fi făcut în 2009.

Traian Băsescu a declarat că face public un avertisment “că se încearcă realizarea unui monopol pe audiovizual”, care să includă şi Televiziunea Română şi că a ajuns la această concluzie urmare a două acte normative promovate de Guvern: OUG privind insolvenţa şi modificarea legii SRTV şi SRR.

E chiar o tâmpenie, ca să spun foarte clar. Am mai explicat o dată şi sper că până la urmă cineva cu cap înţelege. Noi am făcut o mică modificare la legea TVR pentru a da posibilitatea ca TVR România să emită din nou în Republica Moldova. Din 2007 nu mai emite în Republica Moldova şi am semnat un acord – nu noi, ci televiziunea română cu televiziunea din Moldova. Ieri s-a publicat hotărârea CEDO de închidere a conflictului între România şi Moldova, iar la 1 decembrie noi am asigurat tot necesarul tehnologic şi de infrastructură pentru ca TVR să poată să emită în Moldova. Asta este schimbarea la lege, ori nu înţelege domnul preşedinte, ori pur şi simplu vă minte. În ambele situaţii e foarte grav (…) Iar a început să prindă muşte cu moguli şi … ok, ne-a păcălit în 2009 o dată, dar chiar şi în 2014 iarăşi ne ia cu Vântu şi cu Voiculescu?

Victor Ponta
prim-ministru

Valeriu Motoc