15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 16:30
No menu items!

Ponta: Avem banii de pensii şi salarii; poate nu o să îi mai avem la Consiliul Judeţean Caraş

spot_img

Ponta: Avem banii de pensii şi salarii; poate nu o să îi mai avem la Consiliul Judeţean Caraş
foto: presalocala.com

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că Executivul are bani pentru plata pensiilor şi a salariilor, infirmând declaraţiile vicepreşedintelui PNL Sorin Frunzăverde.


”Primul-ministru, ministrul de Finanţe, ministrul delegat pentru Buget, guvernatorul BNR, FMI, Banca Mondială nu reprezentăm nimic în faţa presei dacă iese un domn dimineaţa, seara pe la Reşiţa şi îşi dă cu părerea. (…) Mulţumesc doamnei ministru Câmpeanu că a reacţionat imediat şi a explicat: avem banii de pensii şi de salarii. Poate nu o să îi mai avem la Consiliul Judeţean Caraş, poate îi tăiem de acolo, că văd că îi dăm degeaba acolo, că şefii vor să fie la televizor, dar în restul ţării avem şi mesaje de acest gen, pe care la un moment dat le dădea şi domnul preşedinte Băsescu, cred că sunt iresponsabile”, a declarat Victor Ponta.

Premierul a mai spus că România “stă foarte bine” cu returnarea datoriei către FMI şi Comisia Europeană.

“3,8 miliarde de euro trebuie returnate de către BNR şi BNR are rezerva necesară de a acoperi acest lucru. Noi anul acesta avem 993 de milioane din care am plătit deja 128, ceilalţi bani sunt în buget. Sigur că nu-mi place că trebuie să dăm înapoi noi ce a cheltuit guvernul PDL, dar e obligaţia României şi dăm toţi banii înapoi”, a explicat Ponta.

Vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde a declarat marţi la Reşita că România ar putea întâmpina probleme cu achitarea tranşei către Fondul Monetar Internaţional, astfel că ar putea exista probleme cu plata salariilor şi a pensiilor.

A.V.