22.4 C
București
vineri, 19 august 2022 - 7:44
No menu items!

Ponta: Audierile de la CSM au fost o mascaradă

spot_img

Premierul Victor Ponta a calificat luni ca fiind o mascaradă audierile de la CSM a celor doi candidaţi pentru funcţiile de procuror general şi procuror-şef al DNA.

Într-o conferinţă de presă, Ponta a arătat că nu a discutat cu ministrul Mona Pivniceru despre situaţia creată în urma respingerii candidaţilor, precizând că şeful statului trebuie să se pronunţe.

Nu am discutat aşa ceva cu doamna ministru. Doamna ministru a făcut două propuneri care, într-o audiere-mascaradă, au fost respinse. Preşedintele trebuie să se pronunţe. Am auzit că nu poate să numească preşedintele pe cineva la care CSM a dat aviz negativ şi am zis „Ei aş, dar doamna Kovesi a avut aviz negativ”. Atunci era CSM-ul rău? Acuma e bun? Mă vor judeca d-na Ghica şi Hăineală la B1 TV, apropo de independenţa justiţiei. După ce preşedintele se va pronunţa, dacă îi numeşte, nu-i numeşte, atunci doamna Pivniceru anunţă ce proceduri vede în continuare”, a spus prim-ministrul.

Candidaţii care au fost audiaţi de CSM, fiind propuși de ministrul justiţiei, sunt Tiberiu Niţu, pentru funcţia de procuror general al României, şi Ioan Irimie, pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Cei doi au primit aviz negativ, acesta fiind însă consultativ. (C.C.)