3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 8:24
No menu items!

Ponta: au fost achitate restanţele la Oltchim, dar este o excepţie

spot_img

Ponta: au fost achitate restanţele la Oltchim, dar este o excepţie

Ministrul economiei, Varujan Vosganian, a anunţat Guvernul că restanţele salariale le-au fost achitate muncitorilor de la Oltchim şi că este asigurat şi fondul de salarii pe aprilie. Premierul Victor Ponta a precizat însă că este vorba despre o excepţie, deoarece nu pot fi plătite salarii pentru perioade fără muncă.

“Erau restanţe adunate în ultimul an de aproape două luni. Ele au fost plătite şi este asigurat fondul de salarii şi pentru luna aprilie, urmând ca ordonanţa pe care o adoptăm astăzi să asigure stingerea oricărui litigiu de muncă şi pentru viitor, astfel încât, din perspectiva salarială, Oltchim are problemele rezolvate”, a afirmat Vosganian, în şedinţa de guvern.

Guvernul urmează să adopte marţi o ordonanţă de urgenţă pentru asigurarea plăţilor compensatorii în cazul companiilor şi societăţilor de stat care vor intra în proceduri de restructurare.

Premierul Victor Ponta a arătat la rândul său că administratorul special trebuie să identifice modul în care s-au acumulat datorii de 800 milioane euro de către fosta conducere, “cu sprijinul unor şefi de sindicat”, şi a subliniat că, deşi au fost plătite salarii pentru perioade în care la Oltchim nu a existat activitate, acest fapt nu trebuie să devină o regulă.

“Nu putem să facem o regulă, să plătim salarii când nu se munceşte. Excepţia e excepţie şi pe termen limitat, nu poţi să plăteşti dacă nu se munceşte”, a afirmat premierul.

R.D.