1 C
București
sâmbătă, 6 martie 2021 - 15:51

Ponta: Am supraviețuit cu răni și amintiri

România nu şi-a mai propus nimic, după aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană, de aceea nici nu a realizat aproape nimic, a declarat joi premierul Victor Ponta la lucrările Bucharest Forum 2012, seminar organizat de Institutul Aspen România în colaborare cu American Chamber of Commerce, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România şi Foreign Investors Council.

Premierul a subliniat necesitatea unei viziuni de dezvoltare şi a evidențiat  rolul mediului privat în dezvoltarea ţării spunând că România are nevoie de repere, dar că în ultima vreme nu și-a mai propus nimic, subliniind necesitatea stabilirii unor obiective de realizat în următorii ani.

În opinia sa, după perioada de austeritate suportată, contextul pentru dezvoltare economică este extreme de favorabil.

”România a experimentat în ultimii poate cea mai dură terapie, cea mai dură perioadă de austeritate, raportat la celelalte ţări europene şi nu doar. A supravieţuit cu răni, cu amintiri, cu responsabilităţi politice, însă a fost o perioadă în care îmi doresc să cred că s-au învăţat lecţiile cele mai importante. Este nevoie de disciplină bugetară, de un alt mod de cheltuire a banilor publici”, a susţinut şeful Guvernului.

Victor Ponta şi-a exprimat convingerea că, după această situaţie dificilă, România va trebui să-şi valorifice potenţialul pentru a înregistra o creştere.