3.1 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 23:53
No menu items!

Ponta, aluzie la Turcescu: Jurnalistul adevărat nu servește niciun regim politic. Puroiul din presă iese la suprafață

spot_img

Premierul a susținut că, odată cu schimbarea de regim, vor ieși la suprafață toți acești oameni care “au jucat roluri”

Turcescu_SZ

Premierul Victor Ponta a făcut aluzie, marți, la o conferință internațională pe tema libertății presei, la cazul “ofițerului acoperit Robert Turcescu”. Ponta a susținut că sunt oameni în presă, așa cum sunt de altfel în toate segmentele societății, care pretind să sunt deontologi, independenți și nu sunt, ci sunt doar “servitori ai unui regim politic”. 

Victor Ponta a precizat că, în opinia sa, jurnalistul adevărat nu servește niciun regim politic, dar că este bine că acum, odată cu schimbarea de regim, vor ieși la suprafață toți acești oameni “care au jucat roluri”. ” (…)odată cu schimbarea de regim (…)iese tot puroiul din societate și va urma vindecarea”, a continuat Ponta.

Există probleme specifice. Probleme pe care cred că societatea le poate rezolva, legate de cât de liberă este presa și de cât de independenți sunt anumiți jurnaliști. Cred că e un moment când ies la suprafață tot felul de lucruri care ne-au surprins mai mult sau mai puțin.

Iese tot puroiul din societate și va urma vindecarea. E o operațiune dureroasă, dar există în toate segmentele societătii oameni care pretind că sunt independenți și nu sunt, oameni care au jucat roluri, îi aflăm și pe cei care nu au fost jurnaliști, ci doar servitori ai unui regim politic. (…)Dar sunt si cei care rămân critici.

Victor Ponta
premier

S.R.