6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 11:06

Ponta: Alegeri parţiale pentru locurile vacante în Parlament, cel mai probabil, până la începutul verii

spot_img

Ponta: Alegeri parţiale pentru locurile vacante în Parlament, cel mai probabil, până la începutul verii
foto: cotidianul.ro

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că şi-ar fi dorit să nu mai organizeze alegeri legislative parţiale în colegiile rămase fără reprezentanţi în Parlament, explicând că numărul aleşilor este oricum prea mare, dar, întrucât a fost criticat pentru această opţiune, alegătorii vor fi chemaţi la urne cel mai probabil până la începutul verii.

“Se vacantează şi alte locuri, cel de deputat al domnului Ruşanu. Aşteptăm nişte decizii definitive referitoare la parlamentari care au fost consideraţi de ANI incompatibili sau în conflict de interese şi o să facem într-o singură zi alegeri parţiale pentru toate colegiile care se eliberează în acest început de an. Opinia mea şi opţiunea mea personală, nu o ascund şi nu mi-am schimbat-o, era aceea de a nu mai face alegeri, că şi aşa suntem mulţi parlamentari, se mai reduceau. Dar exact cine mă critica pentru că sunt prea mulţi parlamentari, după aceea m-a criticat că nu vreau să fac alegeri”, a declarat primul-ministru.

Întrebat când ar putea avea loc scrutinele, el a răspuns că aşteaptă finalizarea tuturor procedurilor pentru eventualele locuri de parlamentar care ar putea să rămână vacante.

“Probabil până la începutul verii”, a adăugat Ponta.

Lucian Mera