19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 2:32
No menu items!

Ponta: Ajutorul fiscal pentru creditele bancare ale persoanelor vulnerabile va duce la reducerea ratelor cu 4 mld. lei

spot_img

Ponta_Guvern

Guvernul estimează că schema de ajutor fiscal pentru populaţia cu venituri sub medie şi credite bancare ar putea duce la restructurarea împrumuturilor pentru aproape un milion de români, care ar beneficia de reducerea ratelor bancare cu până la 4 miliarde de lei, a anunţat premierul Victor Ponta.

Acest proiect urmărește să stimuleze consumul și va presupune acordarea unui credit fiscal persoanelor cu venituri sub medie, pentru ca acestea să obțină de la bancă prelungirea scadenţelor cu până la doi ani.

Aplicarea va fi restricționată doar la credite cu întârzieri de cel mult 90 de zile.

Operaţiunea trebuie să conducă la diminuarea cu cel mult jumătate a obligaţiilor lunare de plată, pentru cel mult doi ani, dar nu cu mai mult de 500 lei ori echivalentul în lei aferent valutei în care a fost acordat.

Banca trebuie să asigure prelungirea duratei iniţiale a creditului cu perioada pentru care se diminuează obligaţiile de plată, adică cel mult doi ani.

Restructurarea poate fi acordată o singură dată unei persoane fizice, la unul sau mai multe credite, cu respectarea limitei valorice.

S.Z.