6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 9:59

Ponta: „Eu am încredere totală în poliţie şi jandarmerie”

spot_img

Ponta: „Eu am încredere totală în poliţie şi jandarmerie”

Premierul Victor Ponta a adresat miercuri, în şedinţa de guvern, un mesaj de sprijin şi încredere în Poliţie şi Jandarmerie şi că nu trebuie confundate situaţii punctuale cu instituţiile în sine, explicând astfel că „în orice pădure există şi uscături”.

„E foarte bine şi apreciez efortul de a combate apariţia unor cazuri de discriminare în poliţie, dar vă rog să daţi un mesaj şi din partea mea ca prim ministru că eu cred în continuare că şi poliţia şi jandarmeria sunt două instituţii fundamentale ale statului în care am foarte mare încredere. În orice pădure există şi uscături şi nu trebuie confundate lucrurile. Eu nu cred că toată lumea din poliţie se ocupă acuma de hărţuieli, aşa cum cred că 99,9% din jandarmii din această ţară îşi fac datoria extraordinar, în condiţii foarte grele. Deci, nu vreau să apară o idee că n-avem încredere. Eu am încredere totală în aceste instituţii, şi în Poliţie, şi în Jandarmerie. Fără aceste instituţii, o ţară ar intra în haos. E foarte important să transmiteţi şi o să-l rog şi pe domnul Stroe să transmită acest mesaj de încredere şi de sprijin din partea noastră, şi orice pădure îşi scoate uscăturile. Cred că e valabil în toate domeniile, nu doar la poliţie, la jandarmerie, la sănătate sau la educaţie. Nu cred că există domeniu în care să n-avem aşa ceva. Nici nu ascundem gunoiul sub preş, nici nu generalizăm ceea ce este totuşi un fenomen izolat” a declarat primul ministru.

În acest context, primul ministru a felicitat poliţia şi SRI pentru modul în care au gestionat situaţia de la Piatra Neamţ.

Nimic nu e mai rău pentru o ţară decât să nu reacţioneze foarte dur şi foarte rapid la ceea ce înseamnă crima organizată şi vă susţin în totalitate cu toate resursele”, i-a spus premierul reprezentantului Ministerului de Interne participant la şedinţa Guvernului, în absenţa ministrului de resort.

O.D.