Ponta și Antonescu, la Iași de Ziua Unirii. Băsescu rămâne la Cotroceni

Ponta și Antonescu, la Iași de Ziua Unirii. Băsescu rămâne la Cotroceni

Ponta și Antonescu, la Iași de Ziua Unirii. Băsescu rămâne la Cotroceni

După ce anul trecut, de Ziua Unirii, a fost huiduit și fluierat continuu, președintele Traian Băsescu a decis ca în acest an să nu mai participe la manifestările publice organizate cu această ocazie. În schimb, premierul Victor Ponta și candidatul USL la prezidențiale, Crin Antonescu, și-au anunțat deja prezența la Iași.

“Preşedintele confirmă că nu va participa în cursul zilei de mâine (joi – n.r.) la ceremoniile organizate la Iaşi şi la Focşani, ocazionate de aniversarea Unirii Principatelor Române”, a afirmat purtătorul de cuvânt al șefului statului, Bogdan Oprea.

 Traian Băsescu şi Victor Ponta au fost invitaţi să participe joi, la Focşani, la manifestările prilejuite de împlinirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, care vor începe la ora 15.00 cu un concert susţinut de fanfara militară.

Miercuri, PNL a anunţat că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, va participa la manifestările organizate la Iaşi. Pe 8 ianuarie, Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a precizat că premierul Victor Ponta şi-a confirmat prezenţa la manifestările din 24 Ianuarie. Primăria urma să trimită atunci o invitație la manifestări și președintelui Traian Băsescu.

Anul trecut, şeful statului a venit la Iaşi pe 24 ianuarie, dar a fost huiduit şi fluierat pe tot parcusul discursului, care a durat aproximativ cinci minute. După discurs, Băsescu a depus o coroană la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, fiind de asemenea huiduit.

R.D.

NICIUN COMENTARIU