12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 12:16

Ponta și Antonescu, la Iași de Ziua Unirii. Băsescu rămâne la Cotroceni

spot_img

Ponta și Antonescu, la Iași de Ziua Unirii. Băsescu rămâne la Cotroceni

După ce anul trecut, de Ziua Unirii, a fost huiduit și fluierat continuu, președintele Traian Băsescu a decis ca în acest an să nu mai participe la manifestările publice organizate cu această ocazie. În schimb, premierul Victor Ponta și candidatul USL la prezidențiale, Crin Antonescu, și-au anunțat deja prezența la Iași.

“Preşedintele confirmă că nu va participa în cursul zilei de mâine (joi – n.r.) la ceremoniile organizate la Iaşi şi la Focşani, ocazionate de aniversarea Unirii Principatelor Române”, a afirmat purtătorul de cuvânt al șefului statului, Bogdan Oprea.

 Traian Băsescu şi Victor Ponta au fost invitaţi să participe joi, la Focşani, la manifestările prilejuite de împlinirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, care vor începe la ora 15.00 cu un concert susţinut de fanfara militară.

Miercuri, PNL a anunţat că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, va participa la manifestările organizate la Iaşi. Pe 8 ianuarie, Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a precizat că premierul Victor Ponta şi-a confirmat prezenţa la manifestările din 24 Ianuarie. Primăria urma să trimită atunci o invitație la manifestări și președintelui Traian Băsescu.

Anul trecut, şeful statului a venit la Iaşi pe 24 ianuarie, dar a fost huiduit şi fluierat pe tot parcusul discursului, care a durat aproximativ cinci minute. După discurs, Băsescu a depus o coroană la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, fiind de asemenea huiduit.

R.D.