16.1 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 0:29

Pompierii intervin pentru salvarea a trei ciobani rămaşi izolaţi pe o insulă formată pe râul Prahova

spot_img

inundatii

Pompierii intervin, marţi, pentru salvarea a trei ciobani rămaşi izolaţi pe o insulă formată în mijlocul apelor umflate ale râului Prahova, în comuna prahoveană Ariceştii Rahtivani.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, pompierii intervin, marţi, pentru salvarea a trei persoane rămase izolate pe o insulă formată în mijlocul apelor umflate ale râului Prahova, în comuna Ariceşti Rahtivani. De asemenea, în zonă s-a deplasat și o ambulanță SMURD.

Pompierii nu pot interveni cu barca pneumatică, astfel că s-au deplasat cu o autospecială şi vor încerca să-i prindă cu corzi pe cei trei ciobani, care intraseră în apă pentru salvarea unui cal, dar nu au mai putut ieşi, ei refugiindu-se pe o insuliţă.

Conform sursei citate, mai multe gospodării, beciuri şi subsoluri din localităţi ale judeţului Prahova au fost inundate în ultimele 24 de ore, pompierii intervenind, marţi, pentru evacuarea apei din zonele afectate.

Astfel, au fost inundate o locuinţă din localitatea Tătărani, 11 gospodării din Tătărani şi Urlaţi, precum şi patru subsoluri în localităţile Tătărani şi Boldeşti Scăieni. Apa a intrat, de asemenea, în subsolul clădirii în care funcţionează Colegiul Tehnic “Constantin Istrati” din municipiul Câmpina, pompierii intervenind cu motopompe.

Localitatea cea mai afectată de inundaţii, în ultimele 24 de ore, este satul Tătărani, din comuna Bărcăneşti, situată la câţiva kilometri de Ploieşti, la ieşirea spre Bucureşti.

Duminică după-amiază, autorităţile prahovene au început să evacueze controlat apa din barajul de la Paltinu, în condiţiile în care gradul de umplere a barajului ajunsese la aproape 95 la sută.

D.M.